Allmän praktisk information

Datum

1-4.8.2013 (torsdag till söndag). Torsdag går åt till prebrief. Deltagarna anländer mellan kl. 12.00 och 16.00. Själva lajvet sker under fredag och lördag. Söndagen går åt till debrief och ihopplockande. Avfärd när spelområdet är städat, uppskattningsvis kl. 16.00.

Plats

Lajvet hålls på ett ca 180 hektar stort skogsskifte i Lillby, Pedersöre. Detaljerad information om lajvplatsen finns här.

Genre

Mörk mytisk fantasy.

Deltagarmängd

50 deltagare.

Språk

Lajvets huvudspråk är svenska, men det är också möjligt att spela roller som talar andra språk på lajvet. Allt material på hemsidan och rollerna finns dock endast att tillgå på svenska.

Deltagaravgift

30 € för medlemmar av rollspelsföreningen Eloria och utländska lajvare. 40 € för övriga. Förutom själva spelet inkluderar deltagaravgiften mat och dryck under lajvet samt en gruppolycksfallsförsäkring. Betalningsuppgifter hittar du på denna sida.

Anmälning

Anmälningen öppnas söndag 25.11.2012 kl. 12.00. Anmälningen sker via denna sida.

Transport och körbeskrivning

Spelarna tar sig till spelplatsen på egen hand. Dock hjälper spelledningen vid behov till att hitta transport åt dem som saknar det. Samkörning rekommenderas. En körbeskrivning finns på sidan om lajvplatsen.

Ankomst till lajvområdet och prebrief

Ankomsten till lajvområdet sker under torsdag 1.8.2013 mellan kl. 12.00 och 16.00. Vår önskan är att alla skulle befinna sig på plats senast kl. 16.00, men vi vet att det kanske inte är möjligt för alla. Läs denna sida för närmare anvisningar om ankomsten.

Avfärd från lajvområdet och debrief

Själva lajvandet tar slut på söndag morgon ca kl. 10.00. Avslutning och gemensam städning av lajvområdet sker under söndagens lopp. Avfärden hem sker uppskattningsvis kl. 16.00, förutsatt att städningen är klar. Läs denna sida för närmare anvisningar om avfärden.

Mat och vatten

I deltagaravgiften ingår mat under lajvet. Maten är i huvudsak inte tillredd på förhand, så det är snarare frågan om att enkla matingredienser finns, och att spelarna själva får tillreda sin mat över öppen eld. Vid varning för skogsbrand tillreds all mat istället vid spelledningscentralen. Allergier och dieter som meddelats spelledningen på förhand beaktas naturligtvis. Allt tillredande och ätande sker IN-lajv. Arrangörerna ombesörjer för att det finns behövliga kärl att tillreda maten i.

Maten som arrangörerna bjuder på bör kompletteras med egen nödmat. Också den bör vara sådan som går att äta IN-lajv. På OFF-området finns det inga möjligheter att förvara eller tillreda mat.

Exempel på mat som du kan ha med dig: grovt bröd, ost (såklart i lajvig förpackning, t.ex. brun papperspåse eller invirad i linnetyg), skinka (samma sak gäller som för osten), torkat kött, torkad frukt, russin, nötter, äppel, morot, karelska piroger, skorpor osv. Vad som helt enkelt kunde tänkas finnas på medeltiden.

Eftersom det inte finns något rinnande vatten på spelområdet ordnas vatten i vattendunkar av spelledningen.

Matkärl

Alla bör ha med egna bestick som kan användas IN-lajv. Något eget kärl (en djup skål i trä eller keramik) som du kan äta från bör du också ha med, liksom en IN-lajvig vattenflaska.

Sovplats

Övernattningen fredag till söndag kommer att ske i medeltida tält som arrangörerna står för. Egna sovsaker bör tas med och de bör kunna användas för IN-lajv övernattning. Natten torsdag till fredag sker OFF och då kan man ha med sig en modern sovsäck och ett modernt liggunderlag. Ta med ett modernt tält om du inte vill sova i bilen. Läs denna sida för närmare anvisningar om den första nattens övernattning.

OFF-område

Området kring spelledningscentralen är inte i spel, men alla OFF-saker måste förvaras i bilarna, inte vid spelledningscentralen. Vägen till spelledningscentralen kommer att vara utmärkt från lägren.

Sanitet

Det finns två latringropar, ett för vardera läger. Vid latringroparna finns det möjlighet att tvätta händerna och desinficera dem. Saniteten på lajvet gås igenom före lajvets början.

Klädskick

Kläderna skall vara i enlighet med medeltida utstyrslar och likaså övrig utrsutning. Du kan sy eller låna kläder från andra om du inte själv har medeltida lajvkläder, eller köpa (en lista på lajvbutiker finns i länkbanken). Skorna är vi inte så noggranna med, se nu åtminstone till att de är diskreta. Om du har något du kan tänkas låna ut till dem som ej har kläder, så ta kontakt! Likaså om du är osäker på vad som duger, vi hjälper gärna!

En noggrannare beskrivning om utrustning och klädkrav hittar du på denna sida.

Myggor och insekter

Tjärluktande myggmedel rekommenderas, liksom att äta vitlök ungefär en vecka på förhand. Läs texten om hygien och friskvård på lajvet.

Väderförhållanden

Hela lajvet kommer att utspela sig utomhus med undantag av de tält som används.

Saker som är bra att ha med till lajvet

Läs texten om övrig utrustning för en lista på det du behöver ha med dig förutom din rollkaraktärs kläder, vapen och rekvisita.

Frågor

Alla frågor är välkomna, ta kontakt med spelledarna!