ExpeditionenUpdate Flash Player

Expeditionen

Expeditionens syfte

Expeditionen består av en grupp människor som färdats djupt in i orchmarkerna öster om Nordanländerna. Den har satts samman och leds av adelsdamen Lady Elenell av Riddarsporrens hus i tvillingstäderna Manderon-Randeron. Expeditionens syfte är att hitta Lady Elenells man, Lord Aslakin. Han försvann för nio gudatider sedan under mystiska omständigheter medan festivalen Dårarnas dag och natt firades i tvillingstäderna.

När lajvet inleds har expeditionen redan färdats länge genom orchmarkerna. Det har gått 32 dagar sedan den lämnade civilisationen – Nordanrikets östligaste stad Thunion – bakom sig. Färden har varit lång och händelserik, för i orchmarkerna råder vildmarkens lag. Men det är inte bara vildmarkens hårdhet som tär på krafterna och gnager på nerverna, ty orcherna är en fruktad och okuvlig fiende. Mindre sammandrabbningar har redan skett och fastän expeditionen utgått som segrare, ligger flera gravar prydda med domarguden SERIMs T-tecken i expeditionens fotspår.

Det är inte utan orsak som det i Nordanländerna anses vara synonymt med självmord att bege sig ut i orchmarkerna.

Expeditionens sammansättning

Men ändå finns det personer som frivilligt gör det. Dessa personer är äventyrare och så kallade gäldkrigare (detta är vad legosoldater kallas i AEA) – råbarkade män och kvinnor som inte fruktar att se döden i vitögat. Personer av detta slag bildar den största undergruppen och stommen i expeditionen.

Lady Elenell har dock inte bara värvat krigare till expeditionen, även om de är livsviktiga för att följet någonsin skall återvända till Nordanriket. Med finns också en grupp personer som besitter speciella färdigheter som är nödvändiga för att hela företaget skall lyckas. En av dessa är Vägvisaren, expeditionens hemlighetsfulla ledsagare som påstås kunna hitta fram till vad man än önskar.

Den tredje undergruppen i expeditionen består av Lady Elenells förtrogna ur den adliga världen. Hit hör bland annat hennes försvunne mans bror, Lord Ranetheon.

Visionen med rollerna

En utgångspunkt med expeditionens karaktärer är att de alla gått med i detta våghalsiga företag av en orsak. Vi vill utforska vad dessa orsaker är; varför har dessa personer begett sig iväg på en färd som det mycket väl kan hända att de inte återvänder från? Vi vill gå bortom enkla svar såsom strävan efter världslig rikedom och plikt. Hur långt sträcker sig plikten? Vad betyder broderskap eller systerskap? Vad betyder kärlek? Vad driver oss? Hur finner vi mening i tillvaron?

Vi vill skapa ett psykologiskt djup åt varje karaktär och ge varje karaktär något moraliskt att bearbeta. Vad ligger vid färdens slut? Vilken sanning, vilket svar eller vilken mening finner din karaktär vid stigarnas ände?

Rollerna ger möjlighet till många olika spelstilar; intrigerande, inlevelse och handling. Det betyder inte att t.ex. krigarna är enfaldiga stridsgalningar. Vi strävar efter att skapa mångfacetterade karaktärer som är långt mer än sina yrkestitlar. Vi strävar efter att skapa karaktärer som väcker tankar hos spelaren.

Situationen på lajvet

När lajvet börjar kommer expeditionen väldigt snabbt att slå läger. Lägret fungerar som expeditionens stödjepunkt under lajvet.

Expeditionens gruppspecifika sidor

expeditionens gruppspecifika sidor finns det mer material om expeditionen.

Rollista

Du kan läsa om gäldkrigare och de två gäldkrigargrupperna som finns i expeditionen här.

Riddarsporrens adelshus

Kammarpage Lord Ranetheons kammarpage och son till hans kusin. En ivrig och nyfiken ung man som försöker bevisa sin duglighet för sin herre. Manlig roll. "Jag kan mera än vad du tror."
Kammarpiga Lady Elenells kammarpiga. Inte enbart Ladyns tjänarinna, utan också förtrogna. Tjänstvillig och hänförd. Kvinnlig roll. "Låt mig, min Lady. Man vet aldrig vilka spindlar och andra kryp som byggt bo i stövlarna under natten."
Lady Elenell Adelsdam av Riddarsporrens hus i Randeron. Ledare för expeditionen, som hon grundat i syfte att finna Lord Aslakin, hennes försvunne man. En stark, företagsam och passionerad kvinna som vanligen får det hon vill. Kvinnlig roll. "Jag kommer ej att vila förrän jag hittat dig, om jag så skall gå till världens ände för att göra det."
Livvakt Lady Elenells personliga livvakt. Har varit en långtida ödmjuk och trogen tjänare till Riddarsporrens hus. Är allvarlig, noggrann och skötsam av sig. "Plikt och heder - det är två värdiga ting att bygga sitt liv på."
Lord Ranetheon Bror till den försvunne Lord Aslakin av Riddarsporrens hus, och således svåger till Lady Elenell som leder expeditionen. Lady Elenells högra hand. Familjens svarta får. Manlig roll. "Livet är inte rättvist. Ju snabbare du inser det, desto friare kan du leva."

Specialisterna

Fältkock En före detta gäldkrigare som numera fungerar som fältkock. Ansvarar för maten under expeditionens vandring. Är envis och bestämd av sig men har annars ett glatt lynne. "Livet är som en kryddhylla. Vissa stunder är salta, andra är söta och ibland vill man bara spotta i soppan."
Fältskär En kunnig och förnuftig fältskär från Manderon-Randeron. Har ett lättsamt sätt och aningen morbid humor. Hjälper till att ta hand om de sårade under färden. "Magi kan inte rädda dig. Vänta lite så skall jag hämta min bensåg."
Kvartermästare Ansvarar för expeditionens utrustning, logistik och underhåll. Verkställer Lady Elenells order angående allt praktiskt med expeditionen och dess marschordning. Erfaren yrkessoldat från Flodländerna. "Upp ur mossan era osaltade slunkrar! Vad tror ni det här är? En svampplockning?! Rör på er, marsch om en dank!"
Marnamas Expeditionens krönikör. Har utgett sig för att vara en gäldkrigare och ljugit sin väg in i expeditionen, men är egentligen en lärd man från Vetandets salar. En god människokännare. Manlig roll. "Här, vid de mörka stigarnas ände, förstår jag äntligen värdet av det liv gudarna gett mig."
Utbygdsjägare / spejare En ung, kvick och skarpsynt utbygdsjägare från Pellán. Är expeditionens ögon och öron i vildmarken. "Naturen berättar gärna sina hemligheter för dig, bara du är villig att lyssna och se."
Vattenhögmagiker Äldre vattenhögmagiker från Vattenkatedralen i Manderon-Randeron. Ursprungligen från Nordanfjorden. From, godmodig och frikostig. "Liv är heligt. Att vörda livet är att låta livskraften flöda fritt genom själ och hjärta."
Vattenmagiker Vattenmagiker från Vattenkatedralen i Manderon-Randeron. Tidigare lärling till vattenhögmagikern i expeditionen. Sympatisk men kalkylerande. "Smärta och njutning är två sidor av samma mynt."
Vägvisaren Bärare av gudasvärdet Vägvisaren, skogsguden PAHNs svärd. Expeditionens ledsagare som anlitats av Lady Elenell för att spåra upp den försvunne Lord Aslakin. En ensamvarg och vandrare på livets väg. "Visdom är ingen gåva som Svärdet skänker. Det är en förutsättning."
Zordakansk paladin En vaksam och respektkrävande zordakit från Kyiborg. Är en fanatisk tillbedjare av stridsguden ZORDAC. Har höga krav på sig själv och tål inga misstag. "Min tro är det enda som håller mig stark."
Zordakansk präst / prästinna En stenhård, självsäker och brutal anhängare av stridsguden ZORDAC. Är ursprungligen från Kyiborg och finner nöje i stridens hetta. "Det är i kampen som livets mening avgörs. Att sluta strida är att ge upp meningen till sitt eget liv."

Obundna gäldkrigare

Draken En relativt ung men duktig obunden gäldkrigare från Draköarna. Tillbedjare av drakdräparguden ZELDAN. Är en högfärdig, målmedveten och opportunistisk person. "Uppskatta det du har för du vet aldrig när du kan gå miste om det."
Näktergalen En obunden gäldkrigare som tidigare varit livvakt åt en hertig i Flodländerna. Bildad, kultiverad och förnäm. Charmerande och världsvan. "Kärnan i att lyckas är att vara balanserad. Den som kan lite av varje är alltid framgångsrik."
Ugglan En äldre och erfaren obunden gäldkrigare från Portalle. Är disciplinerad, lugn och metodisk i såväl handling som i tal. "Allting har sin tid och sin plats. Vi behöver bara vara beredda för när tiden och platsen infinner sig."
Vargtass En obunden gäldkrigare som härstammar från Trädfall. En pragmatisk person som trivs i andras sällskap och är lätt att fatta tycke för. Känd för sin redlighet och pålitlighet. "Hur kan folk leva i trånga, stinkande städer? Vildmarken är frihet; vinden i trädkronorna evighetens ekon."

Gäldkrigargruppen Järnknogarna

Assistenten Medlem av gäldkrigargruppen Järnknogarna. Är en girig men ansvarsfull, hjälpsam och effektiv person. "Alla har någonting värt att strida för."
Diplomaten Medlem av gäldkrigargruppen Järnknogarna. Är en viljestark och hänsynslös person som ofta för gruppens talan. "Talet är en gåva som vi alla välsignats med. Synd bara att alla inte lärt sig att använda det."
Hämnaren Medlem av gäldkrigargruppen Järnknogarna. En hetlevrad och rättfärdig person som hyser ett starkt hat för orcher. "Jag kommer aldrig att glömma. Jag kommer aldrig att förlåta."
Narren Medlem av gäldkrigargruppen Järnknogarna. Tillbedjare av turens och sprattets gud LORTEM. Är otålig och energisk av sig samt gör vad som helst för att spela spratt på andra personer. "Ett skämt är en väldigt allvarlig sak."
Realisten Medlem av gäldkrigargruppen Järnknogarna. Är en allvarlig person som tar det säkra före det osäkra. Har båda fötterna stadigt på marken. "Ibland tvingas man att välja den mindre av två ondskor."
Tänkaren Medlem av gäldkrigargruppen Järnknogarna. En klok och påhittig person som gärna finner lösningar på problem. Ifrågasätter saker och ting. "Det finns inga dåliga idéer, bara dåliga beslut."
Visionären Medlem av gäldkrigargruppen Järnknogarna. Är en optimistisk och framåtsträvande person som alltid försöker ligga steget före. "Det är en fruktansvärd sak att se men att inte ha en vision."
Viskaren Medlem av gäldkrigargruppen Järnknogarna. En sammanbiten och iakttagande person med ett kyligt sätt. "De verkliga hemligheterna är inte de som jag delar med mig."
Våghalsen Medlem av gäldkrigargruppen Järnknogarna. Är en obrydd och självsäker person som tycker om att bevisa sig för andra. "Jag känner ingen fruktan för jag vet vad som väntar mig."

Gäldkrigargruppen Askans Knektar

Anarkisten Veteran i gäldkrigargruppen Askans Knektar. Föraktar idealister och har svårt att ta order, vilket ofta skapar konflikter. Envis och temperamentsfull. "Luftiga ideal dödar fler än farsot, hunger och hög ålder."
Barden Veteran i gäldkrigargruppen Askans Knektar. Före detta hovskald som numera sjunger endast för Askans Knektar. Komponerar tragiska sånger om förlorade drömmar och förtappelse. En rättfram förespråkare av sanning i allt. "Människan är kapabel till godhet, men benägen till ondska."
Bläckormen Veteran i gäldkrigargruppen Askans Knektar. Härstammar från Niderwidd. Är en disciplinerad perfektionist som bär framgångarna av det hårda livet markerade i tatueringar på sin kropp. "Att leva med rädslan för ett dåd är värre än att göra själva dådet."
Den fagra tvillingen Veteran i gäldkrigargruppen Askans Knektar. En av gruppens tvillingar vilka är nästan oseparabla. Den "fagra", sorglösa och muntra av dem. En flanör som agerar först och tänker (kanske) senare. "Med skönhet kommer man långt. Med dödlig skönhet, ännu längre."
Den fula tvillingen Veteran i gäldkrigargruppen Askans Knektar. En av gruppens tvillingar vilka är nästan oseparabla. Den "fula", intelligenta och samvetsgranna av dem. Undviker oftast gräl, men när bägaren väl rinner över... "Jag är det blinda raseriets ofrivilliga slav. Ni gör klokt i att inte provocera mig."
Frälsaren Kapten och enväldig ledare för gäldkrigargruppen Askans Knektar. En levande legend bland gäldkrigare. Fanatisk tillbedjare av domarguden SERIM. Kallblodig, respekterad och fruktad. Manlig roll. "Alla syndare kan frälsas. Men inga synder kan förlåtas."
Sergeanten Veteran i gäldkrigargruppen Askans Knektar. Är Frälsarens högra hand och fullständigt hänförd honom. Känd för sina känslostormar och sitt maniska och ibland irrationella beteende. "Vem har tid att sova? Vem har tid att drömma? Det är bara aska! VI är bara aska! Och snart blåser vi bort!"

Frågor

Frågor om expeditionens roller kan ställas till Calle och Basti.